Ökoiskola – és zöld óvoda

    

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének célja a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősítése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának emelése és a Natura 2000 területek ismertségének növelése. Ennek keretében az OFI által kiírt közbeszerzési pályázaton a HUMUSZ és Gaja Környezetvédő Egyesület 2014-ben elnyerte a közép-dunántúli régió Regionális Forrásközpont szerepét az Ökoiskolákra és a Zöld Óvodákra. 2016 júniusáig szóló megbízatásunk lényege, hogy az Országos Forrásközpont által fejlesztett útmutatók, segédanyagok és megtartott képzések révén a régiónkban segítsük az Ökoiskola/Zöld Óvoda hálózat bővítését, a címekre pályázó intézmények felkészülését és később a megvalósítást.

Ingyenes programunk keretében információs napokkal, mentorálási tevékenységgel és akkreditált képzéssel segítjük a környezettudatosság iránt elkötelezett pedagógusokat, akik koordinátori szerepet vállalnának saját intézményükben.

1. információs napok (a következő információs nap  2014 júniusában lesz)
2. mentorálás a cím elnyerése érdekében (2014 első félévében 10 iskola és10 óvoda mentorálására van lehetőségünk – tanácsadás, segítség a munkaterv elkészítésében, hasznos információk továbbítása stb.)
3. képzés ökoiskola/zöld óvoda koordinátoroknak ( a projektben résztvevők számára garantált a részvételi lehetőség)

Várjuk azoknak az intézményeknek a jelentkezését, amelyek a Zöld Óvoda/Ökoiskola cím elnyerésére és megtartására pályáznának!

A regisztráció elérhető:

https://docs.google.com/forms/d/1JZi7DB4ND6KPf3lW2GY8dG4O8oJoSiX3ayzghK0TMIQ/edit

Bővebben az információs nap programjáról és jelentkezési lap zöld óvoda

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?usp=drive_web&formkey=dGkxMXNMX2VzUGlGTGxaY1NZZWo5cXc6MA#gid=0

Bővebben az információs nap  programjáról és jelentkezési lap ökoiskola

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?usp=drive_web&formkey=dDRJdld1ay1SQ3RwMnBrOXZNdkpvbXc6MA#gid=0

A jelentkezési lap kitöltésével az intézmények előzetesen regisztrálhatnak, ezután környezeti nevelőnk felveszi Önökkel a kapcsolatot. A programba való bevonás a jelentkezés sorrendjében történik, amíg a keret fel nem töltődik!

További információ:

Vajgerné Bőhm Erika

Oktatási programvezető
Gaja Környezetvédő Egyesület

www.gajaegyesulet.hu

humusz Alap CMYK Alap CMYK
gaja_logo-uj