Varga Gáborhoz szóló búcsúzó beszédek: Laczi Péter

Kedves Barátaink, Családtagok, Kollégák!

Ma összegyűltünk itt, hogy méltó módon búcsút vegyünk szeretett és nagyra becsült kollégánktól Varga Gábortól, aki itthagyta a földi létet. Nehéz pillanat ez, amikor el kell engednünk valakit, aki oly sokat adott nekünk, és aki mély nyomot hagyott szívünkben.

Gábor kivételes ember volt, képes volt az apró részletek mögött meglátni az egész világot a mikrokozmoszt összekapcsolni a makrokozmosszal. Kutatásai során nem csak a tudományos érdeklődése vezette, hanem az a vágy is, hogy hozzájáruljon a környezetünk és Földünk jobbá tételéhez. Mindig alázattal közelített a munkájához, és emellett mindig megőrizte emberségét, nem veszítette el szem elől az embert az adatok és eredmények mögött.

Az életében nem csak a tudás és szaktudás tündökölt. Gábor hihetetlenül szorgalmas és munkabíró ember volt, aki mindig példát mutatott másoknak. A benne lévő tudását és tapasztalatait is örömmel adta tovább. Sokaknak segített a szakmai fejlődésben, mint konzulens, és a környezetvédői szerepében is az egész világra kiterjedő látásmódjával rendelkezett. Együttérző és segítőkész volt mindig, sosem sajnálta az időt és energiát mások támogatására.

Gábor szerénysége és önzetlensége olyan ritka erények, amelyek példaértékűek mindannyiunk számára. Nem törődött azzal, hogy a figyelem középpontjában legyen, inkább másokat helyezett előtérbe. Az egyik legfontosabb értékének azt tartotta, hogy mentse és védelmezze az egész világot, olyan módon, ahogy csak tudta.

Ma búcsúzunk tőled, Gábor, de emléked örökké velünk marad. Az a tudás, amit megosztottál velünk, és az a példa, amit mutattál, mindannyiunkban tovább él. Az az önzetlen szeretet, amit a környezetért tettél és az emberek felé sugároztál, mindig inspirálni fog minket. Őrizni fogjuk szívünkben, emlékeinkben és így tovább viszed a világban a pozitív hatásodat.

Nyugodj békében, Gábor. Köszönjük, hogy velünk voltál. Isten veled!