Zöld óvoda képzés

  

„A projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.”

2016 Augusztus 24-25-26. Zöld óvoda képzés

Regisztrációs lap: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfiOb-OzFFXwLyScz9SNH0jS32pX-uwW_oBmwMbIVZetJixOA/viewform

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja

ZO_KDR_Gaja_feleves_beszamolo_2016_honlap

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja

2015 II. félévi beszámoló

sZO_2015_II_felev_beszamolo_KDRhonlapRegisztráció Zöld Óvoda akkreditált képzésre – KÖZÉP-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ 2016. január 28.29.30

Zöld Óvoda információs nap Dunaújváros (beszámoló)

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.

Zöld óvoda Információs nap Dunaújváros 2015_10_14


Zöld Óvoda információs nap Dunaújvárosban

Zöld Óvoda információs nap Dunaújvárosban

Ökojátszóház egy Örökös Zöld Óvodában

beszámoló
Feol cikk:

http://feol.hu/pusztaszabolcs/zold-ovi-a-manovarban-1727301


Pályázati kiírás Zöld Óvoda cím elnyerésére

zoldovoda.hu/hu/palyazat/palyazati-felhivas-zold-ovoda-es-orokos-zold-ovoda-cim-elnyeresere

http://zoldovoda.hu/uploads/articles/353/zo-ozo-palyazati-kiiras-visszavonasig.pdf

 

AKKREDITÁLT PEDAGÓGUSKÉPZÉS

Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. program

Közép-Dunántúli Régió – Zöld Óvoda

Gaja Egyesület – Humusz Szövetség

2015. június 4-e és 6-a között zajlott az első a”Felkészítő képzés Zöld Óvoda/Ökoiskola koordinátorok részére; Zöld Óvoda koordinátori modul” című, 30 órás kkreditált pedagógusképzés a Közép-dunántúli Régióban. Tatabányán, a Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda Telephelyen (Tatabánya Esztergomi út 8.) remek körülmények között, jó hangulatban zajlott.

A 21 résztvevő óvónő Komárom-Esztergom megye 19 óvodájából érkezett.

A három nap során a résztvevők megismerkedtek a fenntarthatóság pedagógiájával, a fenntarthatóságra nevelés elméletével és annak gyakorlati megvalósításával az óvodában. Bemutatásra került a Natura 2000 hálózat, helyszíni tapasztalatokat szerezhettek a régió egyik Natura 2000 területén Agostyánban, megterveztek óvodán kívüli és óvodán belüli Natura programokat.  A Zöld Óvoda fogalma, kritériumrendszerének megismerése után a munkatervkészítés, az intézményfejlesztés és a forrásteremtés kérdéseit is körbejárták a hallgatók. Előadások, páros-és csoportmunkák, játékok váltották egymást.

A résztvevők értékelése szerint a képzés megfelelt az előzetesen támasztott igényeiknek, az értékelési lapokon magas pontszámokkal értékelték a tanfolyamot.

A tanúsítvány kiadásának feltétele a záródolgozat.

Vajgerné Bőhm Erika

a képzés szervezője

A projekt
a Svájci-Magyar Együttműködési Program

társfinanszírozásával valósult meg.

Mentornap Dunaújvárosban

Beszámoló

Zöld óvoda információs nap Tatabányán

Meghívó

Előadások (MME, Klímakör, Lila Óvoda)

Beszámoló

Tisztelt Partnerünk!

Engedje meg, hogy röviden levélben tájékoztassam arról a munkáról, amit a Gaja Egyesület az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet SH/4/5 kódszámú, Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése című projektje keretében végzett.

2014-ben két információs napot tartottunk, az egyiket Székesfehérváron június 18-án, a másikat Ajkán október 30-án. Több mentorálási napot hirdettünk meg: Székesfehérváron augusztus 19-én, Veszprémben augusztus 28-án és Tatabányán szeptember 2-án. Ezekről a rendezvényekről a Gaja Egyesület honlapján találnak információt: www.gajaegyesulet.hu .

Köszönjük a helyszínt biztosító intézmények segítségét!

Telefonos, e-mailes és helyszíni tanácsadással segítettük a pályázni szándékozó intézményeket. Elküldtük az aktuálisan megjelent segédanyagok letölthetőségét, rendezvényeinken pedig papíralapú tájékoztató nyomtatványokat is adtunk.

2014. december 9-én Székesfehérváron került sor a Zöld Óvoda Országos Forrásközpont, a HUMUSZ és a 7 régiós forrásközpont részvételével egy szakmai rendezvényre. Itt örömmel értesültünk arról, hogy a Közép-Dunántúli Régióban beadott és nyert pályázatok száma nagyon szépen alakult. 12 első és 14 újbóli sikeres pályázat mellett 9 Örökös Zöld Óvoda cím is a régióba került. Gratulálunk! Eredményes szakmai munkát kívánunk! Arra kérjük azokat, aki eddig bizonytalanok voltak, éljenek bátran a segítségünkkel, adják be pályázatukat! Bízunk benne, hogy együttműködésünk továbbra is kölcsönösen hasznos lesz.

A segítségüket szeretnénk kérni további munkánkhoz.

Kérjük, segítsenek kapcsolatot találnunk olyan óvodákkal, akik még nem adtak be pályázatot, de szakmai munkájuk alapján ezt megtehetnék. A 2015-ös év a pályázatunk szempontjából döntő jelentőségű lesz, és sajnos az idei fő tapasztalatunk az, hogy személyes ismeretség híján hiába próbálunk e-mailben vagy telefonon megkeresni intézményeket. Kérjük, jelöljenek meg olyan óvodát, akit érdemes megkeresnünk.

Másik kérésünk, hogy keressenek kapcsolatot iskolákkal. Használják ki az együttműködés, az egymástól tanulás lehetőségét. Nagyon nagy segítség lenne számunkra az is, ha a településükön működő, még nem Ökoiskola elérhetőségét megadnák nekünk, ösztönözve őket arra, hogy a megkeresésünket fogadják bizalommal.

A közelgő karácsony alkalmából Önöknek is, intézményük dolgozóinak is meghitt ünnepeket, a 2015-ös évre szakmai sikereket, jó egészséget kívánunk:

Vajgerné Bőhm Erika titkár                                                                  Varga Gábor elnök

A projekttel kapcsolatos alapinformációk, hasznos weboldalak az alábbi linken olvashatóak:

Az Ajkai Szó november 14-i száma

Tatabányai előadás

Ajkai előadás

Ajkai beszámoló

Hasznos weboldalak, alapinformációk

Pályázati kiírás, információk, adatlapok, nyilatkozatok az alábbi, tömörített mappában érhetőek el!

Pályázati kiírás, adatlap, nyilatkozatok

Az alábbi linkeken megtekinthető a 2014. 06.18 – ai információs nap meghívója, és az információs nap szakmai beszámolója. A Zöld Óvodával kapcsolatos információk erre az oldalra kerülnek feltöltésre.

Zöld Óvoda Információs Nap meghívó 14.06.18.

Zöld Óvoda Információs Nap beszámoló 14.06.18.

A június 18-ai információs nap képekben:

A mentorálási féléves beszámoló az alábbiakban olvasható

Zöld Óvoda mentorálási beszámoló 2014.06.30

A Komárom-Esztergom megyében tett látogatás beszámolója, illetve képei:

Látogatás zöld óvoda Komárom-Esztergom megye