Európai Uniós támogatások

Gyengénlátóknak

Globalizáció Light Projekt – KEOP-6.1.0/A/09-2009-0044

Megvalósító: Gaja Környezetvédő Egyesület
Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – Új Magyarország Fejlesztési Terv
Közreműködő Szervezet: Környezetvédelmi Fejlesztési Igazgatóság
Projektidőszak: 2009.01.01 – 2010.10.30.
Projekt összköltségvetés: 5.000.000 Ft
Támogatási összeg: 4.750.000 Ft

2.8.1 A projekt célja:

Célunk, hogy a rendezvények során egy kevésbé direkt módon érjük el a célcsoportunkat. Elsődleges célunk, hogy az utcán, vagy pedig saját környezetükbe szólítsuk meg őket a modern marketing eszközeivel. Az eszköz ehhez, hogy a tudásanyagot a saját nyelvezetükben, képi világukhoz igazítva és olyan csatornákon adjuk át melyekre a célcsoport fogékony. A kampány során gyakorlati tudásanyagot kívánunk átadni, mellyel a mindennapokban könnyűszerrel, megerőltetés nélkül tudjanak tenni a fenntarthatóbb városért.

Mindezzel a célunk, hogy az átadott anyagot, a célcsoportunk a mindennapokban élőkörnyezetében alkalmazza. A kiadott praktikák segítségével a hétköznapokon tudják tudatosabbá tenni háztartásukat, élőkörnyezetüket.

2.8.2 A projekt célcsoportja:

A célcsoport teljes egésze a Közép-dunántúli Régióból kerül ki. A célcsoport eloszlását az alábbi városokba lehet csoportosítani: Dunaújváros, Tatabánya, Veszprém, Esztergom, Komárom.

A projekt célcsoportja két jól behatárolható halmazból adódik össze. A program két külön részre bontható. Az utcai kampányalkalmak során, ahova a célcsoport fele 150 fő vonható be a lakosság általában kategóriába sorolható be.

Míg a szórakozóhelyekre tervezett programok kifejezetten a fiatalok (15-28 év) célcsoportba osztható be. A tervezettek szerint ezen alkalmak során a célcsoportunk másik felét tehát szintén 185 főt tudunk rövidtávon aktívan megszólítani.

A célcsoportba sorolást nem csak ez a helyszíni elosztás indokolja, hanem a kampány által átadni kívánt üzenetek is ezt a két célcsoportot szólítja meg elhatárolhatóan.

2.8.3 A projekt tevékenységei

A projekt során az alábbi tevékenységeket tervezzük.

1. Utcai tanácsadás

2. Kiállítástervezés

3. Filmvetítés

4. Workshop/előadás szervezés

5. Zenés rendezvény szervezése

6. Nyomtatott kiadványok terjesztése

2.8.4 A projekt eredményei

A projekt során 335 aktív rövidtávú elérést tervezünk. Fontos eredménynek számít, hogy elkészüljön a célcsoport nyelvezetén egy újszerű kiállítási anyag. Továbbá vállaljuk 5 utcai rendezvény és 5 esti zenés esemény megszervezését, Továbbá 9000 kiadvány terjesztését vállaljuk, illetve mind a 10 rendezvényen Fair Trade kóstolót kívánunk tartani.


Házi Komposztálás Elterjesztése Iszkaszentgyörgyön
és Székesfehérvár Feketehegy és Szárazrét városrészekben

Pályázat száma: KEOP-6.2.0/A/09-2010-0045

A projekt címe: Házi Komposztálás Elterjesztése Iszkaszentgyörgyön és Székesfehérvár Feketehegy és Szárazrét városrészekben

Projekt helyszín: Székesfehérvár

Megítélt támogatás: 5 964 900,-Ft

Elfogadott projekt összköltség: 6 278 842,-Ft

Pályázat benyújtás dátuma: 2010.04.19

Projekt rövid összefoglalója:  A projektet Iszkaszentgyörgy településre, illetve Székesfehérvár Szárazrét és Feketehegy városrészére kívánjuk kiterjeszteni. A három egység egymás közvetlen közelében van. Erről a területről választunk ki az előzetes igényfelmérés alapján 210 családot, akik belterületi kertes házakban laknak. Fontosnak tartjuk, hogy a résztvevő családok egymáshoz közel lakjanak, így egymást is segíthetnék a komposztálásban. Számukra ingyenesen rendelkezésre bocsátunk egy komposztládát, illetve minden faluban lehetőség lesz díjmentesen bérbe venni komposztaprító gépeket. Fontosnak tartjuk azonban, hogy a komposztálást csak is akkor kezdjék el, mikor már átesnek egy gyakorlati képzésen, mellyel a helyes komposztálásra képezzük ki őket. Elkészülne egy interaktív web portálunk is, ahol videó segítséget is nyújtatnánk. Emellett lehetőségük nyílna a komposztálás során gyakorlati segítség kérésére is. A projektet ebben a formában tartanánk még fel öt évig, ami alatt a műszaki eszközök bérletét és a segítségnyújtást is fenntartanánk.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Házi komposztálás elterjesztése a Velencei tó déli partján
és Székesfehérvár „Vezér utcák” városrészben

Pályázat száma: KEOP-6.2.0/A/11-2011-0007

A projekt címe: Házi komposztálás elterjesztése a Velencei tó déli partján és Székesfehérvár „Vezér utcák” városrészben

Projekt helyszín: Székesfehérvár

Megítélt támogatás: 7 740 125 Ft

Irányító Hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

E-mail: nfu@nfu.gov.hu

Infovonal: 06 40 638-638

www.nfu.hu

Közreműködő Szervezet: Energia Központ Nonprofit Kft.

Tel.: (+36) 1 802 4312

Fax: (+36) 1 802 4301

Cím: 1134 Budapest, Váci út. 45., „D” épület, 6. emelet

Postafiók: 1437 Budapest, Pf. 328

www.energiakozpont.hu