Fehervar.hu: Örökzöld udvarra pályázhatnak az intézmények

Megjelenés dátuma: 2009. 02. 06.
Szerző: fehervar.hu

Az Örökzöld udvar pályázatról tájékoztatott Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója, valamint Róka Gyula, az ARISZ képviselője. Az idén a városi intézmények között osztják szét a visszaváltható karácsonyfa akció keretében kiadott fenyőket. A pályázatokat február 29-éig kell eljuttatni az ARISZ címére. Az akció a Gaja Környezetvédő Egyesülettel partnerségben valósul meg.

A lakók nagyon megszerették a visszaváltható karácsonyfa akciót, szinte elvárják az Esélyek Házától, hogy ez a lehetőség rendelkezésre álljon. A lényeg, hogy évről évre ezeket a fenyőket közintézmények udvaraiba szánjuk. Sokszor szóba került, hogy az intézmények anyagi gondokkal küzdenek, nincs lehetőség a környezetük karbantartására: ez sajnos ebben az évben még aktuálisabb mint bármikor. Sok óvodának, iskolának, szociális otthonnak idén az lesz az egyetlen parkosítása, amit ezen a pályázaton megnyerhet. – mondta a környezetbarát akcióról Márton Zoltán, az Esélyek Háza igazgatója.

A részletekről szólva Róka Gyula, az ARISZ képviseletében elmondta, közel 800 fenyőfát ültettek el az eddigi akciók során a városban, csak a tavalyi évben 100 fát ültettek el. „Székesfehérvár önkormányzata kezdetektől fogva támogatja az akciót, aminek fontos szerepe van nem csak a környezetvédelem, hanem a társadalmi felelősségvállalás és a nevelés szempontjából is.” – tette hozzá Róka Gyula.

Gárdonyi László, a Gaja Környezetvédő Egyesület munkatársa kiemelte, hogy nem lehet eléggé hangsúlyozni a fák fontosságát oxigéntermelő és szén-dioxid megkötő képességük miatt. Mivel a közlekedési szokásokat nehéz megváltoztatni, sokat segíthetünk azzal, ha vigyázunk a meglévő faállományra és újakat telepítünk. – hangsúlyozta Gárdonyi László.

2009. február 6. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: ,  · Kategória: Sajtó