Fehervar.hu: Negyven fehérvári otthon energiatakarékosságát segítik

Megjelenés dátuma: 2009. 11. 09.
Szerző: –

A Gaja Környezetvédő Egyesület és az Esélyek Háza összefogásával lehetőséget kap mindegyik helyi nyugdíjas szervezet, hogy mintegy 3000 méter szigetelőanyagot tagjai rendelkezésére bocsásson. Ennek felhasználásával mintegy 40 családi ház vagy lakás energiafelhasználása válik kedvezőbbé.

A Gaja Környezetvédő Egyesület és az Esélyek Háza új programba kezdett a Székesfehérvári kistérségben 2007. februárjában. Célul tűzték ki az energiatakarékos, utólagos ablakszigetelési technológiák meghonosítását Székesfehérváron és a megyében. Ez a program kerül most kibővítésre a nyugdíjas szervezetek bevonásával.

A két szervezet közösen székesfehérvári és kistérségi szociális intézetekben végezte a szigetelést a technológia felhasználásával. Ezzel a lehetőséggel csökkenteni lehet az energiafogyasztást, amivel egy intézmény több százezer forintot takaríthat meg egy fűtési szezon alatt. A programot most kibővítik: lehetőséget kap mindegyik nyugdíjas szervezet, hogy mintegy 3000 méter szigetelőanyagot tagjai rendelkezésére bocsásson. Ennek felhasználásával mintegy 40 családi ház vagy lakás energiafelhasználása válik kedvezőbbé.

A Gaja Környezetvédő Egyesület és az Esélyek Háza az akció keretében energiatakarékos kompakt fénycsöveket is ajándékoz a résztvevőknek az energiahatékonyság további javítása érdekében. A program az Alcoa Alapítvány támogatásával valósul meg.

2009. november 9. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , , ,  · Kategória: Alcoa Foundation