RAJZ-, IRODALMI-, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS FOTÓPÁLYÁZAT A VÍZ VILÁGNAPJÁRA

A Fejér megyei általános iskolák tanulói számára a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából rajz- és irodalmi pályázatot, az általános és középiskolások számára pedig környezetvédelmi és fotópályázatot hirdetünk.

Olyan műveket várunk, amelyek közvetlenül vagy közvetve a vízzel, a vízkincs értékével,felhasználásával, fontosságával, életünkben betöltött szerepével, egészség-ügyi vonatkozásaival, szépségével, vagy a Velencei-tóval hozhatók összefüggésbe.
A rajzpályázaton (általános iskolások) technikai megkötést nem teszünk, de legfeljebb A/3-as méretű, rajzokat, vagy max. 20×20 cm-es alapterületű kisplasztikákat várunk.
Az irodalmi pályázatra (általános iskolások) olyan versek, mesék, rövid kis írások küldhetők, melyek terjedelme legfeljebb egy, másfél oldal.
A környezetvédelmi pályázaton (általános és középiskolások) szakmai jellegű dolgozatokat szeretnénk látni, a terjedelem képekkel együtt se haladja meg az öt gépelt oldalt.
A fotópályázaton (általános és középiskolások) csak kinyomtatott, legfeljebb A/3-as méretű fotókat fogadunk. A díjra jelöltektől az eredet igazolására be fogjuk kérni a felvétel elektronikus változatát is.

Minden tanuló kategóriánként egy pályamunkával szerepelhet, melyet 2009. március 6-ig a FEJÉRVÍZ ZRt. -hez a 8000 Székesfehérvár Királysor 3-15. címre kell eljuttatni. Az alkotásokon kérjük, mindenki tüntesse fel nevét, korát (osztályát), iskoláját, felkészítő pedagógusának nevét, és a fotóknál saját email, illetve postacímét.

A díjazottak – szakmai zsűrizés alapján 10 kategóriában értékes könyvjutalmat kapnak, a Velencei-tóval foglalkozó pályázók legjobbjai a Vízügyi Igazgatóság Velence-tavi Tófelügyelőségének különdíjában részesülnek.

A kiírók Várják a pályamunkákat!

Fejér Megyei Önkormányzat,
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
Magyar Hidrológiai Társaság Közép – dunántúli Szervezete
Közép – dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság
Közép – dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség
Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kistérségi Intézete
Gaja Környezetvédelmi Egyesület
FEJÉRVÍZ ZRt.

A részletes pályázati kiírások a www.fejerviz.hu és a www.kdtvizig.hu honlapon találhatók.

A VÍZ VILÁGNAPJA 2009. évi Fejér megyei rendezvényeinek PROGRAMJA

2009. február 5. · komi · Nincs hozzászólás