Dr. Gerhard-Kotroczó Ágnes szavai a velencei komposzt programról

60 pár komposztáló keret talált gazdára ma Velencén. 47 párat haza is vittek az új tulajdonosok, a többit második körben osztjuk ki azoknak, akik a mai napon nem tudták megoldani az átvételt. Mindenki egy újrahasznosított műanyag, és egy tölgyfából készült kerettel – no meg gyakorlati komposztálási ismeretekkel – lett gazdagabb.

Kevesen beszélnek olyan szenvedéllyel és szórakoztatóan a komposztálásról, ahogyan azt Varga Gábor, a Gaja Környezetvédő Egyesület vezetője teszi, aki 15, 16 és 17 órai kezdettel interaktív előadásokat tartott a közösségi házban. Ezt követően az új tulajdonosok megkötötték a komposztládák átvételéhez szükséges szerződéseket, és megkaphatták megérdemelt ládáikat, melyek a Gaja Környezetvédő Egyesületnek köszönhetően, a Sz-Épülő Velencét Környezet – Kultúra Egyesület közreműködésével kerülhettek teljesen ingyen a velencei kerttulajdonosokhoz.

Köszönjük a Gajásoknak a ládákat és az előadást, önkéntes tagjainknak a szervezéssel és az átadással járó munkát, melyet mindenki ingyen, mindennapos feladatai mellett vállalt. Köszönet a Martinovszki Tüzépnek, ahol az átadást lebonyolíthattuk, és ahol lehetővé teszik a most át nem vett komposztládák átmeneti tárolását.

Augusztusban a tervek szerint további komposztálókhoz jutunk, így – nagy örömünkre – folyamatosan gyarapodik azok száma, akik környezettudatosan, egy hosszú távú, fenntartható jövőképet őrizve élnek Velencén.

Eredeti cikk

2011. július 29. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek