Esőben is expedícióztunk!

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata által szervezett, a környezettudatosabb háztartási gondolkodásmód elősegítése érdekében indított kampánysorozat székesfehérvári házigazdája a Gaja Környezetvédő Egyesület volt. Bár az idő nem kedvezett, érdeklődő nagyszámmal akadt.

Az Öko-építészet a víz- és hulladékgazdálkodás mellett a legnagyobb érdeklődésre a megújuló energiáról és energiahatékonyságról szóló tájékoztató, bemutató sátor tett szert. A másik népszerű helyszín a környezetbarát háztartást mutatta be, itt is sok látogató fordult meg. Nemcsak a hölgyeket, de az urakat is kíváncsivá tette a környezetet és emberi egészséget is kímélő szerek bemutatása.

A környezetbarát praktikák iránti érdeklődés mellett igen népszerű volt az ökolábnyom teszt, amelyet kitöltve ki-ki megtudhatta, milyen nagy területet használ el a bolygónkból, és még az információk mellett ajándékban is részesültek a lelkes kitöltők.

Ugyanakkor a gyerekeknek szóló, játékokat nyújtó rész megsínylette az esős időjárást, bár az Egyesület valamennyi környékbeli általános és középiskolának küldött meghívót a rendezvényről, valószínűleg az eső miatt nem vállalkoztak a kültéri rendezvény meglátogatására. Így az Expedíciózz a háztartásban! székesfehérvári eseményén 90%-ban felnőttek vettek részt.

Délután kettőkor a KÖTHÁLÓ elnöke, F. Nagy Zsuzsanna műholdas telefonon hívta fel a két magyar hajóst, akik 80 liter bioüzemanyaggal szeretnék körbehajózni a Földet. Az egyik hajós elmondta, hogy nem sikerült tartani a 80 literes limitet, most 6-700 l környékén járnak. De ez még így is egyharmada annak, amit a hagyományos hajók fogyasztanak ugyanilyen távon. A helyi TV kérdésére, hogy belevágnának-e újra az expedícióba, némi hatásszünet után az a válasz érkezett, hogy most nem.

A műholdas kapcsolás videója: http://youtu.be/FEgP2OqX5As

Az Expedíciózz a háztartásban! kampány első menete véget ért, de természetesen a Gaja Egyesület munkatársai az érdeklődök rendelkezésre állnak. Legközelebb pedig szeptemberben találkozhatnak újra az ökoismeret-terjesztő expedícióval.

2012. június 18. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek