Rajz – és irodalmi pályázat A VÍZ VILÁGNAPJÁRA

A Fejér megyei általános iskolák tanulói számára a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából rajz- és irodalmi pályázatot hirdetünk.

A Víz Világnapjának idei jelmondata a vízi együttműködésről szól, vagyis arról, hogy nemzetközi szinttől a gyerekekig akkor lesz eredményes a tiszta víz védelme,  ha mindenki megteszi a saját lépését, és e lépéseket összehangolja, vagyis együttműködik.
Ezért együttműködve az iskolákkal és a gyerekekkel, olyan műveket várunk, amelyek közvetlenül vagy közvetve a vízzel, a vízkincs értékével, megóvásával, felhasználásával, életünkben betöltött szerepével, egészségügyi vonatkozásaival, vagy akár szépségével hozhatók összefüggésbe.

A rajzpályázaton (alsós és felsős kategória, sima és művészeti iskolákban) technikai megkötést nem teszünk, de legfeljebb A3 – as méretű rajzokat, plakátokat, max. 6 oldalas képregényeket, vagy kisplasztikákat várunk.

Az irodalmi pályázatra (alsós és felsős kategória) olyan versek, mesék, rövid kis írások küldhetők, melyek terjedelme legfeljebb egy-, másfél oldal.

Minden tanuló kategóriánként egy pályamunkával szerepelhet, melyet

2013. március 11 – ig a FEJÉRVÍZ ZRt. -hez

(8000 Székesfehérvár, Királysor 3-15.)

kell eljuttatni. Az alkotásokon kérjük, mindenki tüntesse fel nevét, osztályát, iskoláját, felkészítő pedagógusának nevét.

A díjazottak – szakmai zsűrizés alapján – 6 kategóriában könyvjutalmat kapnak.

A plakátok és képregények elektronikus változata egy országos pályázatra is beküldhetők ugyancsak március 11-ig, a Duna Múzeum e- mail címeire.)

A helyezésekről és a díjátadó ünnepségen való részvételről, annak időpontjáról a nyerteseket külön értesítjük. A beküldött pályázati munkákat a díjátadást követően megtartjuk, (székházainkban közszemlére bocsátjuk), illetve kiadványainkban, honlapjainkon felhasználjuk.

A kiírók várják a pályamunkákat!

  • Magyar Hidrológiai Társaság Közép – dunántúli Szervezete
  • Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Közép – dunántúli Vízügyi Igazgatóság
  • Közép – dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség
  • Fejér Megyei Kormányhivatal, Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve
  • DEPÓNIA KFT.
  • Gaja Környezetvédő Egyesület Székesfehérvár
  • FEJÉRVÍZ ZRT.

A részletes pályázati kiírások a www.fejerviz.hu és a www.kdtvizig.hu valamint a www.vizvilagnap.hu honlapon találhatók.

2013. február 8. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek