2011. A Víz Világnapja

A VÍZ VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL

„Kút-körút” belvárosi séta

Fejér Megyei Honismereti Egyesület és Gaja Környezetvédő Egyesület szervezésében iskolai osztályokat vártunk felfedező sétára Székesfehérvár belvárosába.  A csoportok öt belvárosi kútnál szerezhettek menetlevelükre bélyegzőt.

A Fejér Megyei Honismereti Egyesület tagjai a következő helyszíneken várták az érdeklődőket:

Erdey Dezső: Maulbertsch-kút (Petőfi utca); Melocco Miklós: Mátyás-emlékmű, Szónok (Fő utca); Medgyesi Ferenc Törökkút (Városház tér); Bory Jenő: Püspök-kút (Piac tér) és Várkörút Zsuzsanna forrás.

Közülük legalább három felkeresésével, a menetlevél ellenében az osztályok a séta után átvehettek egy-egy könyvet az Alba Plazában a „Civil piactéren” a Gaja Egyesület képviselőjétől. A legtöbb csoportot mozgósító iskola egy környezetvédelmi oktatócsomagot is kapott. A felhívás sikerességét bizonyítja, hogy hat iskolából 25 osztály közel ötszáz tanulója a pedagógusok kíséretében vett részt a programban. Legtöbb diák a Munkácsy Mihály Általános Iskolából jött el akik utána érdeklődéssel hallgatták a a víz vizsgálatával kapcsolatos bemutatókat.

2011. március 29. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: ZÖLD HÉT A Civil piactéren