Fehervar.hu: Zöld-suli konferenciát tartott a Gaja Környezetvédő Egyesület

Megjelenés dátuma: 2009. 12. 01.
Szerző: –

A Zöld-suli konferenciák idei rendezvényét tartották ma a Tükörben a világ kiállítás helyszínén, az Alba Regia Centrumban, ahol a Nemzetközi Fogyasztásszüneti Nap alkalmából várták a diákokat előadással és interaktív programokkal. A Gaja Környezetvédő Egyesület több mint öt éve rendezi meg a programsorozatot, amelyen iskolások és pedagógusok mellett számos civil szervezet is részt vesz.

Gárdonyi László a Gaja Környezetvédő Egyesület részéről elmondta, hogy a rendezvény egy 2010 májusáig tartó programsorozat egyik állomása. A gyerekek a Szemeted a tükörképed című előadást hallhatták, ami vásárlási szokásokról és tudatos vásárlói attitűdök megteremtéséről szól. A programon székesfehérvári ökoiskolák vettek részt, többek között a Munkácsy, a Széna Téri és Rákóczi általános iskolák is képviseltették magukat.

A program a Tükörben a világ kiállítás helyszínén kapott helyet: az interaktív tárlat egyedülálló módon hívja fel a figyelmet a környezettudatos gondolkodás fontosságára.A tárlat legfontosabb célja, hogy rámutasson a veszélyes fogyasztói szokásokra, és ötleteket adjon a fenntartható életre.

2009. december 1. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , , ,  · Kategória: Sajtó