Tájsebészet Enyingen

Július 28-án, Enyingen a Tájsebészet kampányhoz csatlakozva, a Madzag Ifjúsági Információs Pont munkatársai és önkéntesei egy városon kívüli illegális szemétlerakó felszámolását tűzték ki célul.

A TÁMOP 5.2.5.B-10/2 számú „Pont TE kellesz!” Ifjúsági közösségfejlesztés városon

és vidéken című projekt keretein belül Enyingen hulladékgyűjtési akciót szerveztek a székesfehérvári Madzag Ifjúsági Információs Pont munkatársai és önkéntesei.

Az akció egyik főszervezője így írta le a szervezési folyamatot:

„Július elején felkerestük a Városgondnokságot, akik megmutatták, hol lenne érdemes segítenünk a munkájukat. Egy város széli illegális szemétlerakót mutattak, ahová később ki is helyeztek az akció idejére egy konténert. A szemétszedő akció időpontjának meghatározása után elkezdtünk résztvevőket toborozni, virtuálisan, egy közösségi portálon keresztül nagyon sokan csatlakoztak is a kezdeményezéshez, 52 ember jelezte, hogy részt venne, vagy támogatná a rendezvényt. Valójában a szemétszedésben heten vettünk részt, de a konténer így is megtelt egy óra alatt. Lapátoltunk, a szemét között talált vödröket is hasznosítottuk, teleszedtük szeméttel, így egyszerűbb volt a cipekedés.

A Gaja Egyesülettől kaptunk kesztyűket, melyeknek nagy része többször használatos. Ennek kifejezetten örültünk, ugyanis a jövőben szeretnénk még máshol is szemétszedő akciót szervezni.

Különböző felajánlások is érkeztek a helyi lakosoktól, fehérvári ismerősöktől is, így a szemétszedési akció elején és végén is bőven akadt enni-innivalónk, és apróbb ajándékokkal is gazdagodhattak a résztvevők. A munka végeztével a Turul Ételbárban pizzával láttak vendégül minket.

Az eseményt sikerült meghirdetnünk az EnyingFM rádióban, illetve a helyi plébános több vasárnapi misén is hirdette az akció időpontját. Az Enyingi Hírmondóba sajnos csak utólag tudunk bekerülni.

Köszönetünket szeretnénk ezúton is kifejezni az eszközöket, ételeket, ajándékokat felajánlóknak, illetve a kedves enyingi lakosoknak, akik pogácsával, kuglóffal, zsíros kenyérrel láttak vendégül minket. A résztvevők nevében is nyugodtan mondhatom, hogy egy nagyon szép, életre szóló élménnyel gazdagodtunk.”

A kedves érdeklődők a Madzag Ifjúsági Információs Pontról bővebben a facebook.com/infomadzag oldalon olvashatnak, személyesen pedig minden 13-29 év közötti fiatalt szívesen látnak Székesfehérváron, a Szent István Művelődési Házban keddenként 9-19-ig, péntekenként 13-19-ig, szombatonként pedig 9-13-ig, hogy ingyenes tájékoztatást, segítséget nyújthassanak a fiatalokat érintő kérdésekben.

2012. augusztus 13. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Sajtó, TÁJSEBÉSZET