RAJZPÁLYÁZAT A VÍZ VILÁGNAPJÁRA

A Fejér megyei általános iskolás tanulók számára a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából rajzpályázatot hirdetünk.

A Víz Világnapjának idei jelmondata a vízi együttműködésről szól, vagyis arról, hogy nemzetközi szinttől a gyerekekig akkor lesz eredményes a tiszta víz védelme,  ha mindenki megteszi a saját lépését, és e lépéseket összehangolja, vagyis együttműködik.

Ezért olyan rajzokat, festményeket, és kisplasztikákat, várunk, amelyek közvetlenül vagy közvetve a vízzel, a vízkincs értékével, megóvásával, felhasználásával, életünkben betöltött szerepével, egészségügyi vonatkozásaival, vagy akár szépségével hozhatók összefüggésbe.

Azokat a pályamunkákat tartjuk igazán jónak, melyek a gyerekek saját életéhez, környezetéhez, élmény, illetve képzeletvilágához kapcsolódnak.

Technikai megkötést nem teszünk, annyit kérünk csupán, hogy a művek ne haladják meg az A3-as méretet, kisplasztikáknál a 20×20 cm-es alapterületet.

Idén a Duna Múzeummal együttműködve azt kérjük, akinek kedve van, készítse el Magyarország víz világnapi plakátját (a nemzetközi mintából kiindulva), vagy rajzoljon max. 6 oldalas képregényt az ivóvíz útjáról. (Részletes kiírás ezekhez a www.vizvilagnap.hu honlapon. E munkákat a FEJÉRVÍZ- hez papíron, a Duna Múzeumnak elektronikusan lehet beküldeni, így mindkét pályázaton egyszerre vehetnek részt a tanulók, akár mindkettőt megnyerve.)

Minden tanuló egy rajzzal (festménnyel, kisplasztikával plakáttal stb.) szerepelhet, de arra kérjük a pedagógusokat, hogy végezzenek előzsűrizést osztályonként, a legjobbnak ítélt munkákat juttassák el

2013. március 11-ig a FEJÉRVÍZ ZRt.-hez

(Székesfehérvár, Király sor 3-15. Tel.: (22) 535-800) Zsebők Lajos kommunikációs és minőségfejlesztési főmérnökhöz. Az alkotások hátoldalán kérjük minden pályázó tüntesse fel nevét, osztályát, iskoláját és felkészítő pedagógusának nevét. Szakmai zsűrizésről a kiírók gondoskodnak. A beérkezett művekből kiállítást rendezünk. (Sajnos a beérkező rajzok nagy száma miatt nem tudunk arra vállalkozni, hogy valamennyit kiállítsuk.)

Várhatóan március 22-én, a kiállítás helyszínén megtartandó ünnepségen a díjakat 4 kategóriában (általános iskola, illetve művészeti általános iskola alsó és felső tagozat) adjuk át. Az első, második és harmadik díj értékes könyvjutalom. Ezen kívül kategóriánként három elismerő oklevelet adunk ki, és a legeredményesebb felkészítő pedagógusokat is jutalmazzuk.

A helyezésekről és az ünnepségen való részvételről, annak időpontjáról külön értesítést küldünk. A pályázati munkákat a kiállítást követően megtartjuk (székházainkban közszemlére bocsátjuk, vagy kiadványainkban, honlapjainkon felhasználjuk).

Várjuk az alkotásokat!

  • Magyar Hidrológiai Társaság Közép – dunántúli Szervezete
  • Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Közép – dunántúli Vízügyi Igazgatóság
  • Közép – dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség
  • Fejér Megyei Kormányhivatal, Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve
  • DEPÓNIA KFT.
  • Gaja Környezetvédő Egyesület Székesfehérvár
  • FEJÉRVÍZ ZRT.

2013. február 8. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Cikkek archívum