Expedíciózz a háztartásban

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata június elejétől az ország 9 nagyvárosában invitálja standjaihoz a lakosokat annak érdekében, hogy a tanácsadók segítségével felfedezhessék a környezettudatosabb életmódhoz szükséges megoldásokat, technológiákat és eljárásokat, melyeket kisebb-nagyobb erőfeszítéssel, de ők is alkalmazhatnak háztartásukban.

Az „Expedíciózz a háztartásban” című rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az fogyasztás csökkentésének szükségességére és növelje a megújuló energiák használatára vonatkozó ismereteket. Így például az öko-építészeti megoldásokról, a megújuló erőforrások alkalmazási lehetőségeiről, a megelőzést és víz takarékosságot szolgáló technikákról a hulladékminimalizálásról adnak tanácsokat, bemutatják a környezet és emberi egészséget kímélő szereket, vegyi anyagokat, melyeket érdemes a jövőben a tisztítás, tisztálkodás, barkácsolás során a háztartásunkban alkalmaznunk.

A Gaja Környezetvédő Egyesület környezeti tanácsadói Székesfehérváron, 2012. június 12.-én (kedden), 11-17 óra között a Piac téren, az Alba Pláza előtti területre várják az érdeklődőket.
14 órakor kezdődik a szakértők (építész, megújuló energiás szakember, meteorológus) meghívásával bonyolított sajtótájékoztató.

Ekkor alkalom adódik arra is, hogy megismerhessünk egy óceánon hajózó elkötelezetten környezettudatos hazai vitorláscsapatot is, s hogy ők milyen módon törekednek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni (www.80liter.hu). A projekt honlapja: www.expediciozzokosan.hu.

További információ az akciónapról:
Diószegi Anna, Gárdonyi László, környezeti tanácsadók
Gaja Környezetvédő Egyesület
8000 Székesfehérvár, Petoőfi S. u. 5.
http://www.kothalo.hu/terkep/gaja.jpg
Tel/fax: 22/503-428, 22/503-429 , mobil:
gaja@t-online.hu, www.gajaegyesulet.hu
További információ:
F. Nagy Zsuzsanna, elnök
Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata
E-mail: elnok@kothalo.hu, Telefon: 06 46 382 095, Mobil: 06 70 600 2852
www.kothalo.hu, www.zoldinfolanc.hu

http://www.expediciozzokosan.hu

2012. június 4. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek