Civil napi expedíció

Szeptember 29-én, szombaton a Civil Nap keretein belül az Alba Pláza mellett kapott helyett az Expedíciózz a háztartásban! székesfehérvári állomása. Az Ökoexpedíció (Expedíciózz a háztartásban!) nagy sikert aratott. Látogató akadt szép számmal, – ezt a többi párhuzamosan futó rendezvénynek is köszönhetjük, pl. Mangalica fesztivál. Így a június expedícióhoz képest most jóval több embert tudtunk megszólítani, de a kampány, a célját mindkét alakalommal elérte. Sokan megtudhatták mekkora lábbal élnek, kiszámoltuk ökolábnyomukat, illetve nagy számban töltöttek ki totókat is. Akik helyesen válaszoltak, nyereménysorsoláson vettek részt, ahol víztakarékos és energiatakarékos eszközöket vehettek át a szerencsések. A látogatók kérdései közül a két központi téma most a megújuló energia és az ökoépítészet volt, a júniusival ellentétben –ott az ökoháztartás kapott nagy szerepet. A gyerekeknek is kedvezett a jó idő, így most kipróbálhatták az óriástársast, és kirakót is…

Kora délután jelen volt Blaskovich Ákos hajós is. A tengerjáró expedícióról ezúttal nem tartottunk sajtótájékoztatót, hanem folyamatosan kérdezhettek a látogatók Ákostól. Blaskovich Csák Attilával körbe szerette volna hajózni a Földet 80 liter üzemanyagot használva – az expedícióval a környezetvédelem fontosságára akarták felhívni a figyelmet (80liter.hu)

Ezzel véget ért az Expedíció, de a kampánnyal kapcsolatos kérdéseikkel továbbra is fordulhatnak információért F. Nagy Zsuzsanna elnök asszonyhoz – Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata www.expediciozzokosan.hu, elnok@kothalo.hu Telefon: 06 46 382 095, www.zoldinfolanc.hu, valamint egyesületünkhöz.

A meghirdetett rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére 2012. október 18-án (csütörtökön) kerül sor az Expedíciózz a háztartásodban c. kampányzáró konferenciáján, Nyíregyházán. A beérkezett alkotásokból készült kiállítás itt lesz megtekinthető.

Az Expedícióról képekben:

2012. október 1. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek