Csillagtúra

2012. október 13-án 18:00-kor került megrendezésre a Csillagok nyomában elnevezésű éjszakai túra. A rendezvény szervezői a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló és annak alapítványa, a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és a Gaja Környezetvédő Egyesület. Ebben az évben 12 különböző iskolából érkeztek csoportok, összesen 93 diák, 16 kísérő regisztrált és vett részt az estén az előzetesen bejelentkező 125 főből.

A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló és annak alapítványa a csillagászattal kapcsolatos állomásokat hozta létre, továbbá az emléklapot, igazolófüzetet és a TOTO-t biztosította a résztvevők számára. A Fejér Megyei Természetbarát Szövetség intézte az adminisztratív feladatokat (nevezés, regisztráció, emléklapok megírása) és biztosította a résztvevők ellátását a rajt/célban. A Gaja Környezetvédő Egyesület, mint minden évben, most is különböző ajándékokkal (ruhaszatyor, kiadványok) járult hozzá a túrához, illetve ebben az évben egy környezetvédelemmel és a Sóstó élővilágával kapcsolatos állomást is működtettek.

2012. október 29. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek