Zöld Suli Konferencia 2012

2002-ben kezdődött a Székesfehérvár város Környezetvédelmi Irodája, a Környezetvédelmi Bizottsága, az ALCOA és a DENSO Vállalatok, a GAJA Környezetvédő Egyesület valamint székesfehérvári iskolák környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusai részvételével az a műhelymunka, melynek keretében a fenntartható fejlődés elméletének és gyakorlatának kérdéseivel foglalkozunk.

Nagy örömünkre a város oktatási intézményei a pedagógiai programjaikba beépített környezeti nevelési terveiken túl is elkötelezetten végzik e területen nevelő munkájukat. Egyre több intézmény munkájában jelennek meg a szemléletformálás egyedi, az adott intézményre jellemző és mindennapjaikban is jelen lévő sajátosságai.

A Gaja Környezetvédő Egyesület 2002-ben rendezte meg az első Zöld suli konferenciát.

Az eseményre rendszeresen meghívjuk a város oktatási intézményeinek diákképviselőit tanáraikkal együtt. A résztvevők a környezeti nevelést segítő anyagokat kapnak, s vendégül látjuk őket.

A nemzetközi Ne vásárolj semmit! vagy másik ismert nevén a fogyasztás szüneti naphoz kapcsolódtak az évente megrendezett Zöld suli programok, melyeken a környezetvédelem, a fenntarthatóság, a fogyasztás kérdéseivel kapcsolatos előadások hangzottak el a fenti szakterületek neves hazai képviselőinek részvételével.

Az idei konferenciánk egyik előadója Blaskovich Ákos volt, egy elkötelezetten környezettudatos hazai vitorlás, aki mesél a világkörüli környezetbarát hajóútjáról, arról, hogy ő milyen módon törekedett saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni.

Másik előadónk Galambos Gyula, kápolnásnyéki méhész, aki végleg elkötelezte magát egy „tisztább” természetközeli életforma mellett. Úgy él, hogy ennek a megsebzett bolygónak a lehető legkisebb kárt okozza, – erről beszélt nekünk.

Támogatóink:

2012. november 29. · gaja · Nincs hozzászólás