Környezetszépítési akció a Hétvezér Iskolánál

Az iskola rendszeresen szervez környezetvédelmi versenyeket, bemutatókat, akciókat a szemléletformálás jegyében. Legutóbb az intézmény közvetlen környezetét szépítették, melyre partnereket is hívtak. Így az iskola tanulói, munkatársai, a terület képviselője, Deák Lajosné valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület tagjai együttesen ragadtak szerszámokat, gyűjtötték össze a környéken a leveleket, lehullott ágakat. A kevés számú műanyag hulladékot külön kezelték, mely a szelektív hulladékokhoz került.

A rendezvényt a „Tájsebészet” illegális hulladéklerakók elleni kampányba is benevezték, melynek keretében a Gaja Egyesület a Depónia Kft. által kedvezményesen szállított 7 köbméteres konténert biztosította az immár külön gyűjtött „zöld javak” számára.

Az így kezelt lomb a Csalai Hulladéklerakó komposztálójába került, ahonnan majd a város közterületeinek, parkjainak talajminősét fogja javítani.

A jól szervezett program valamennyi résztvevője kellemesen elfáradt a csípős, tél eleji munkában, melyet mindvégig jó kedv és hangulat övezett.

2012. december 11. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek, TÁJSEBÉSZET