Mézeskalács-illatú, meghitt ünnepeket !

Jó, ha év közbeni zöld gondolkodásunkat az ünnepekre is megőrizzük, továbbra is törekszünk a tudatos vásárlásra, például előre megtervezzük a boltjárást, kosarat, táskát viszünk magunkkal, az áron túl a minőségre, az egészségességre, a származási helyre is figyelünk.

A boltokba kerülő áruk közül lehetőség szerint ajándékul válasszunk helyi, hazai terméket, akár élelmiszerről, akár kézműves termékről, így sok felesleges szállításból adódó környezetterhelést előzhetünk meg. Az ajándékot nem mindegy, hogy mibe csomagoljuk és, hogy csomagoljuk-e egyáltalán, van, ami már külön csomagolás nélkül is jól mutat, vagy egyszerű papírba tekerve, raffiával átkötve is csinos, dekoratív. Továbbá praktikus még a papír ajándéktasak is, amelyet többször is újrahasználhatunk.

Süssünk közösen mézeskalácsot, válasszunk gyökeres fenyőt, készítsünk természetes anyagokból karácsonyfadíszeket, használjuk újra a csomagolóanyagokat! Készítsünk magunk ajándékokat, szánjunk figyelmet, időt szeretteinkre, közösségünkre – ezzel azt adjuk, ami a legdrágább, ami meg nem vásárolható!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk mindenkinek!

2012. december 20. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek