IRODALMI PÁLYÁZAT A VÍZ VILÁGNAPJÁRA

A Fejér megyei általános iskolák tanulói számára a Víz Világnapja (március 22.) alkalmából irodalmi pályázatot hirdetünk.

A Víz Világnapjának idei jelmondata a vízi együttműködésről szól, vagyis arról, hogy nemzetközi szinttől a gyerekekig akkor lesz eredményes a tiszta víz védelme,  ha mindenki megteszi a saját lépését, és e lépéseket összehangolja, vagyis együttműködik.

Ezért olyan verseket, meséket, egyéb írásokat várunk, amelyek közvetlenül vagy közvetve a vízzel, a vízkincs értékével, megóvásával, felhasználásával, életünkben betöltött szerepével, egészségügyi vonatkozásaival, vagy akár szépségével hozhatók összefüggésbe, és amelyek a gyerekek saját élményvilágát tükrözik, illetve saját képzeletük produktumai.

Műfajbéli megkötés nincs, de a művek terjedelme ne haladja meg az egy, másfél gépelt oldalt. Minden tanuló egy írással szerepelhet, melyet

2013. március 11-ig (hétfőig) a FEJÉRVÍZ ZRt.-hez

Zsebők Lajos kommunikációs és minőségfejlesztési főmérnöknek juttassanak el, lehetőleg elektronikus postán keresztül is, (Székesfehérvár, Királysor 3-15., e-mail: zsebokl@fejerviz.hu, Tel.: (22) 535–800).  Az írásokon kérjük, mindenki tüntesse fel nevét, osztályát, iskoláját és felkészítő pedagógusának nevét. Szakmai zsűrizésről a kiírók gondoskodnak.

Várhatóan március 22-én tartandó ünnepélyen a díjakat 2 kategóriában (általános iskola alsó és felső tagozat) adjuk át. Az első, második és harmadik díj könyvjutalom, emellett kategóriánként három elismerő oklevelet adunk ki.

A legjobb művek készítőit külön fel fogjuk kérni, hogy a Székesfehérvári Széna Téri Könyvtárban tartandó verses-mesés délutánon saját írását a helyi sajtó jelenlétében adja elő. Itt a legjobb előadókat külön díjazzuk.

A helyezésekről és az ünnepségen, illetve a könyvtári délutánon való részvételről, annak időpontjáról külön értesítést küldünk. (A beküldött pályamunkák megjelentetési jogát a kiírók sajátjuknak tekintik.)

Várjuk az írásokat!

  • Magyar Hidrológiai Társaság Közép – dunántúli Szervezete
  • Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Közép – dunántúli Vízügyi Igazgatóság
  • Közép – dunántúli Környezetvédelmi Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség
  • Fejér Megyei Kormányhivatal, Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve
  • DEPÓNIA KFT.
  • Gaja Környezetvédő Egyesület Székesfehérvár
  • FEJÉRVÍZ ZRT.

2013. február 8. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek