Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozója

Örömmel tudatjuk Veletek, hogy a Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozóját 2013-ban a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség Velencén rendezi meg, június 30. és július 5. között .

A találkozó táborának a velencei Liget Kemping ad otthont. A közel 1,5 hektáros területen zöld környezetben, terebélyes fák árnyékában biztosítunk szállás lehetőséget sátorban, illetve kőházban. A ligetes környezetben fedett közösségi helyiségek és egyéb sportolási lehetőségek is a rendelkezésetekre állnak. A kemping étterme házias ételekkel vár Benneteket, és folyamatosan nyitva tartó büfé is biztosított. A hűsölni vágyók a nyári forróság és a verseny fáradalmait a közeli velencei-tavi strandon kényelmesen kipihenhetik.

A tábor szomszédságában lévő Velencei-tó kedvező természeti adottságai miatt Európa egyik legmelegebb vizű tava. A tó harmadát nád borítja, így a terület legfontosabb természeti értékei az ott előforduló védett madarak. A vadvízi élőhelyek felfedezésére sárkányhajó túrákon is lesz lehetőségetek.

A tó északi partján húzódik a Velencei-hegység, ahol a túrák során hazánk egyik legszebb geológiai értékeit fedezhetitek fel, az ingóköveket. Mindezek mellett a Velencei-tó környéke számos látnivalót tartogat még: Gárdonyi Géza szülőháza, a nemzetközi védelem alatt álló Dinnyési Fertő Természetvédelmi Terület, vagy a Pákozdi Katonai Emlékpark. Felkeresésükre kerékpártúrákon lehet alkalmatok.

A tábor  ideje alatt egynapos kirándulást teszünk a Vértesi Natúrpark látogatóközpontjába. Itt többek között megismerhetitek a Csíkvarsai rét élővilágát, illetve a Báraczházi-barlang rejtelmeit…

Bővebb információ: http://tedot.hu

2013. május 27. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek