12. Mobilitási Hét: szeptember 16-22.

Az Egyesület koordinálásával, a Székesfehérvári Természetbarát Szövetség szervezésében megrendezésre kerül a „Zöld Fehérvár” programsorozat is, melynek keretében lehetőség van Székesfehérvár kiemelt természeti területeinek látogatására. A kijelölt helyek: Sóstói Tanösvény, Aszalvölgyi- árok, Rácbánya. A program célja, hogy az iskolás gyermekek felfedezzék a székesfehérvári zöld területeket.

Ismét megrendezésre kerül a városismereti séta, melyet a Fejér Megyei Honismereti Egyesület immár hagyományosan, – csatlakozva a Mobilitási hét programjaihoz – hirdetett meg Székesfehérvár belvárosában, az Egyesület segítségével. Ennek célja, hogy az általános és középiskolás diákok ismerjék meg épített környezetünk értékeit, szépségeit, séta keretében keressék fel a belváros néhány nevezetességét.

A Gaja Környezetvédő Egyesület felhívására több iskola szervez tematikus napot, melyek a diákok, szülők és a lakókörnyezet minél szélesebb körét elérik.

Szeptember 20-án, pénteken reggel 7:00-9:00 óra között (Palotai úti kerékpárúton a Piac térnél, Országalmánál, Rákóczi út, Várkörút sarkán az Alba Regia Centrum előtt) a Critical Mass önkénteseivel, szerény reggelivel jutalmazzuk a kerékpárral közlekedő, gyerekeket, és felnőtteket.

Szeptember 22-én délután 14:00-16:00 óráig várjuk a bicikliseket a Petőfi-parkba (Piactérrel szemben, a Palotai út Sütő utca közti zöld terület) , ahonnan 16:00 órakor indul a fehérvári Critical Mass, a Mobilitási hét záró eseményeként.

2013. szeptember 17. · gaja · Nincs hozzászólás
Címke:  · Kategória: Hírek