Ökolimpia a Sóstón

Második alkalommal rendezték meg október 4-én, pénteken 9 órától az AWPE Ökolimpiát a Sóstó Természetvédelmi Területen, a Zöldtanyán. Az Alcoa-Köfém Kft. Keréktermék Gyártó üzletága által, a GAJA Környezetvédő Egyesülettel és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft.-vel közösen szervezett versenyen tíz iskola mintegy 150 diákja vett részt. Tíz helyszínen kellett megoldani a különböző, környezetvédelemmel kapcsolatos feladatokat az alsó tagozatosoknak.

Az Egyesület állomásán egy környezetvédelmi totót kellett kitölteni, mely a környezetvédelem számos témakörét érintette: a komposztálást, a szelektív hulladékgyűjtést, a vízgazdálkodást, a klímaváltozást, a fenntartható fejlődést és a közlekedést.  Az egyszerűnek korántsem mondható kérdéssort a csapatok kiválóan, csoportmunkával oldották meg. Ha időben sikerült a pontot érő totót kitölteni, játékra is volt lehetőség a szelektív hulladékgyűjtést oktató Kukatündérrel, illetve ki lehetett próbálni a napelemes játékokat.

2013. október 5. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek