Zöld suli konferencia

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden év november utolsó hetében megrendezésre kerülő kezdeményezés. Ennek keretében egy zöld jeles nap a fogyasztás csökkentését hirdeti.
A „Ne vásárolj semmit! naphoz kapcsolódó hagyományos Zöld suli konferenciánkra ez évben 2018.11.28.-án került sor a Gazdaság Házában.
Lajtmann Csaba, a győri Reflex Környezetvédő Egyesület programvezetője, az Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke előadásban bemutatta az Európai Klímaszövetség hálózatát, a települések, helyi közösségek közti együttműködés alapjait és annak fontosságát a klímaváltozás folyamatában.
Torma Judit matematika – fizika szakos tanár pedagógus segítő közreműködésével olyan kísérleteket mutatott be, amelyek otthon is bármikor elvégezhetők. Úgy válogatta össze a kísérleteket, hogy azok látványosak és érdekesek legyenek, ne kelljen sokat várakozni a jelenségek megfigyelésére.
Végh György és Mauczka Máté bemutatták, hogy őstermelőként giliszták segítségével miként lehet olyan speciális minőségi terméket előállítani, amelynek felhasználásával teljes értékű élelemhez juthatunk.
Varga Gábor a Gaja Egyesület elnöke az Alcoa alapítvány támogatásával megvalósult mini labor eszközeit mutatta be, előadásában a komposztálás fontosságára és időszerűségére hívta fel a figyelmet.
https://www.fehervartv.hu/
https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/zold-nap-gazdasag-haza-szekesfehervar-2700958/
http://www.fmkik.hu/upload/fmkik/gk_2018_12.pdf

2018. november 29. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Zöld Suli Konferencia