Ki kopog?

Levente Péter kopogtatott be 2007. december 20-án a Munkácsy Mihály Általános Iskolába.
Az iskola – ökoiskola lévén – kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos nevelésre.

A Gaja Környezetvédő Egyesülettel együttműködési megállapodás keretében évek óta gyümölcsöző a kapcsolat és eredményes a munka. Az iskola tanulói nagy számmal vesznek részt a városi akciókon, előadásokon, így legutóbb is első helyezést értek el a városi Mobilitási hét rendezvényein és második helyet a Tiszta virágos Fehérvárért versenyben. Az iskola mindennapjaiban is jelen van az Egyesület, hiszen a komposztálás beindítása, a környezetvédelmi előadások a tanítási órákon mind az élő és hasznos kapcsolatot jelentik.
Az eredményes munka jutalmaként került sor Levente Péter meghívására, aki az iskola alsó tagozatos tanulói előtt szerepelt Ki kopog? című műsorával.

Az interaktív másfél óra keretében az iskola közvetlen környezetéből, az iskolai tisztaságból indultak a gyerekek, s képzeletben felnőttkori családjukban élve gondoskodtak a környezetükről, az otthonukról, a családjukról. Levente Péter, az önképző társaslény, – ahogy magát meghatározza a művész,- a viselkedés három szakaszát ismerteti meg a gyerekekkel. A viselkedéskultúrán át a magatartáskultúra elemeiből kapnak ízelítőt a kisdiákok, a mindennapi kommunikáció, a köszönés, a családi együttlét fontos pillanatain át a közös ünnepi kalácsdagasztás fáradalma és szépsége közben észrevétlenül döntenek fontos és lényeges kérdésekben, s a lelkes együttjátszásban észre sem veszik, hogy milyen komoly és fontos dolgokat tanultak éppen.
A művész bebizonyította, hogy ezekről a kérdésekről lehet úgy szólni, hogy a gyerekek megértik és átélik a fenntarthatóság gondolatait. A Ne vásárolj semmit nap keretében tartott Zöld suli konferencián az általános iskolák felsőseit, a Munkácsy iskolában pedig az alsósokat varázsolta el Levente Péter.

2007. december 20. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , , , ,  · Kategória: Sajtó