Polgár: E-hulladékgyűjtés, másodszor

Megjelenés dátuma: 2008. 10. 04.
Szerző: szerkesztőségi hír

Szeptember végén, Székesfehérvár Felelősségi Napján elektronikai hulladékgyűjtő akciót szerveztek a Skála-parkolóban. A gyűjtés során minden háztartásból kikerülő elektronikai, számítástechnikai és híradástechnikai, kidobásra szánt terméket átvettek. Az idei második e-hulladékgyűjtő akcióra a város polgármestere, Warvasovszky Tihamér is ellátogatott.

Második alkalommal szervezte meg az Alba Regia lfjúsági és Szabadidős Egyesület, a Gaja Környezetvédő Egyesület a város önkormányzatával és a helyi szemétszállító céggel közösen az elektronikai hulladékgyűjtést. Az esős idő ellenére sokan vitték el kidobandó régi tévéjüket, számítógépüket, de érkeztek hűtők, rezsók, régi rádiók is. Márton Zoltán, a belső Viziváros önkormányzati képviselője elmondta: a városrész ezzel az akcióval csatlakozott a város Felelősségi Napjához. Mint mondta: nemcsakhulladékgyűjtésről van szó, hanem egy olyan példaértékű összefogásról is, mely a város tisztaságáért jött létre.
Damsits László, a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi és Kommunális Irodájának munkatársa felhívta a figyelmet arra, hogy az elektronikai hulladékot nem tehetjük a kukába. Kiemelte, hogy a Palotai úton található hulladékudvarban továbbra is ingyenesen helyezhetik el a lakók a kidobandó régi háztartási eszközöket és a bútorokat is, és minden fehérvári lakos egy köbméternyi szemetet térítésmentesen vihet ki a Csalai hulladéklerakóba havonta.

2008. október 4. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: ,  · Kategória: Sajtó