Fehervar.hu: A Gaja adta, az Alcoa fizette, a Városgondnokság kezeli – kölcsönözhető biciklik a Bregyóban – Kerékpárkölcsönző nyílik tavasszal a Bregyó Szabadidőközpontban

Megjelenés dátuma: 2009. 09. 20.
Szerző: –

Húsz városi kerékpárt kapott Székesfehérvár városa a Gaja Környezetvédő Egyesülettől azzal a céllal, hogy azokat a biciklis közlekedés népszerűsítésére használja. A civil szervezet az Alcoa Alapítványtól kapott támogatásból vásárolta a kerékpárokat, amit a Városgondnokság kezel és a Bregyó Sportcentrumban lehet majd ezeket kikölcsönözni. Gárdonyi László az egyesület unkatársa reményét fejezte ki, hogy mások is csatlakoznak majd a példaértékű akcióhoz, hogy tisztább levegője legyen Székesfehérvárnak.

A Bregyó Sportcentrum szolgáltatásait amúgy is szeretné bővíteni a Városgondnokság, hogy igazi szabadidőközponttá váljon a Bregyó a fehérváriak és az ide látogatók örömére – mondta Bozai István városgondnok. Ez is egy azon szolgáltatások között, melyet a szabadidőközpont nyújt.

A görkorcsolyapark és a görhoki pálya mellett kislabdapályák, teniszpályák és egy füves nagypálya szolgálja a sportolni vágyókat, a gyerekeket pedig játszótér várja a szabadidőközpont Kiserdő felőli részén az árnyas fák alatt. Itt működik a városi kemping és megannyi fehérvári rendezvénynek ad otthont a Bregyó.

2009. szeptember 20. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , , ,  · Kategória: Sajtó