FMH: Városszépítőket díjaztak

Megjelenés dátuma: 2009. 12. 18.
Szerző: (kn)

A városszépítő versenyre jelentkezők eredményei nyáron-ősszel nyilván látványosabbak voltak, de díjátadó most volt.

Csütörtökön, a közgyűlési szünetben adták át a Tiszta, virágos és egészséges Székesfehérvárért idei városszépítő verseny díjait. Warvasovszky Tihamér polgármester, Vargha Tamás tanácsnok és Radics József, a környezetvédelmi bizottság elnöke gratulálta meg az immár 9. verseny helyezettjeit. A tavalyi 1,2 milliós keret a felére csökkent, a díjazás így szerényebb.

2009. december 18. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , , ,  · Kategória: Sajtó

Critical Mass – soha ennyien nem bicikliztek még Székesfehérváron

Megjelenés dátuma: 2009. 09. 22.
Szerző: –

Kedden kora este hatodik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron a Critical Mass kerékpáros felvonulást az Európai Mobilitási Hét keretében, az Autómentes Napon. A talán ezernél is többen tartották fontosnak, hogy demonstrálják: a városi közlekedés egyik egészséges alternatívája a biciklizés.

2009. szeptember 22. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , ,  · Kategória: Sajtó

Fehervar.hu: A Gaja adta, az Alcoa fizette, a Városgondnokság kezeli – kölcsönözhető biciklik a Bregyóban – Kerékpárkölcsönző nyílik tavasszal a Bregyó Szabadidőközpontban

Megjelenés dátuma: 2009. 09. 20.
Szerző: –

Húsz városi kerékpárt kapott Székesfehérvár városa a Gaja Környezetvédő Egyesülettől azzal a céllal, hogy azokat a biciklis közlekedés népszerűsítésére használja. A civil szervezet az Alcoa Alapítványtól kapott támogatásból vásárolta a kerékpárokat, amit a Városgondnokság kezel és a Bregyó Sportcentrumban lehet majd ezeket kikölcsönözni. Gárdonyi László az egyesület unkatársa reményét fejezte ki, hogy mások is csatlakoznak majd a példaértékű akcióhoz, hogy tisztább levegője legyen Székesfehérvárnak.

2009. szeptember 20. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , , ,  · Kategória: Sajtó

FMH: Négy kerékről kettőre

Megjelenés dátuma: 2009. 09. 16.
Szerző: kn

Az idén több emberre, több napig terjesztik ki az akciót a Mobilitás hét szervezői. Természetesen lesz kerékpáros felvonulás is, és nyerhetünk drótszamarakat.

Mint Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, aklímaváltozás ellen szóló sorozat a Gaja Környezetvédő Egyesület 09. 16-án 14 órakor kezdődő, Bregyó közbeli rendezvényével indul, itt előadásokat tartanak klímavédelemről, illetve a rendezvényekről.

2009. szeptember 16. · komi · Nincs hozzászólás

7nap: Kerékpártároló a Munkácsyban

Megjelenés dátuma: 2008. június 14.
Szerző: V. L.

A diákok már birtokba vehették az új tárolót

A Gaja Környezetvédő Egyesület az Alcoa Alapítványtól nyert pályázati támogatást kerékpártárolók létesítésére. Az egyesület fontosnak tartja a diákok biztonságos városi kerékpározását, így Székesfehérvár oktatási intézményei számára hirdetett felhívást, melyen a Munkácsy Mihály Általános Iskola szerepelt eredményesen. A 120 ezer forint értékű tárolót csütörtökön adták át a diákoknak.

2008. június 14. · komi · Nincs hozzászólás