Critical Mass – soha ennyien nem bicikliztek még Székesfehérváron

Megjelenés dátuma: 2009. 09. 22.
Szerző: –

Kedden kora este hatodik alkalommal rendezték meg Székesfehérváron a Critical Mass kerékpáros felvonulást az Európai Mobilitási Hét keretében, az Autómentes Napon. A talán ezernél is többen tartották fontosnak, hogy demonstrálják: a városi közlekedés egyik egészséges alternatívája a biciklizés.

Ezernél is többen indultak el kétkeréken a Halesz parkból a hagyományos városi körre, amelynek útvonala a Seregélyesi út – Budai út – Várkörút – Mátyás Király körút – Zichy liget – Mészöly Géza utca – Palotai út – Piac tér – Széchenyi utca – Horvát István utca – Lövölde utca – Budai út – Seregélyesi út – Halesz park szakaszok voltak. A Halesznél volt még a kerékpáros menet vége, amikor az eleje már a Budai út egysávos részén tartott.

A Critical Mass felvonulást most is számos kiegészítő rendezvény kísérte: a hagyományoknak megfelelően az idén is a Rákóczi utca úttestjén rendezték meg a székesfehérvári Autómentes Nap programjait, ahol többszáz fehérvári diák tesztelhette a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság kerékpáros tanpályáját és tekinthette meg az Alba Volán Zrt. környezetbarát autóbuszát.

Az Autómentes Nap keretében a Gaja Környezetvédő Egyesület tájékoztatóját is hallgathatták az érdeklődők, míg az Öko Pack Kft. hulladékgazdálkodási bemutatót tartott a résztvevőknek. A programokból nem hiányozhatott a biciklizés népszerűsítése sem: a Vitál Club kerékpáros termékajánló kiállításra is sokan voltak kíváncsiak.

2009. szeptember 22. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , ,  · Kategória: Sajtó