FMH: Városszépítőket díjaztak

Megjelenés dátuma: 2009. 12. 18.
Szerző: (kn)

A városszépítő versenyre jelentkezők eredményei nyáron-ősszel nyilván látványosabbak voltak, de díjátadó most volt.

Csütörtökön, a közgyűlési szünetben adták át a Tiszta, virágos és egészséges Székesfehérvárért idei városszépítő verseny díjait. Warvasovszky Tihamér polgármester, Vargha Tamás tanácsnok és Radics József, a környezetvédelmi bizottság elnöke gratulálta meg az immár 9. verseny helyezettjeit. A tavalyi 1,2 milliós keret a felére csökkent, a díjazás így szerényebb.

Az iparvállalatok, gazdasági társaságok, bevásárlóközpontok, üzletek és szállodák kategóriájában mindössze egyetlen pályázó neve szerénykedett: ők, vagyis a Zrínyi utcai cukrászüzem viszont már tavaly is indult, az idén pedig a dolgozók környezetszépítő megmozdulásán felbuzdult kuncsaftok javasolták, nevezzenek ismét. A tujatelepítés, virágültetés, kerítésfestés mellett pihenőpadot és szemetest is kihelyeztek a parkolójukba, igaz, azt alig egy héten belül ellopták, mondta el Iványi Judit üzletvezető kérdésünkre.

A díjátadó hagyományos növénye évről évre egy cserép szép ciklámen: a virágos Fehérvár szimbólumaként ezt is kaptak a díjazottak. A civil szervezetek között a Gaja Környezetvédő Egyesület, a lakóközösségek és iskolák kategóriában a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola lett első helyezett.

A civil szervezeteknél második lett az ARISZ Egyesület, harmadik az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület, amely egymaga 14 városi klubját mozgatta meg a virágosításban. Negyedik és ötödik lett, s így a virág mellé oklevelet és könyvet kapott a Városi Biciklizés Barátai kör, valamint az Európai Családi és Ifjúsági Szabadidős Sport Közhasznú Egyesület.

A lakóközösségek, iskolák, intézmények kategória második helyezettje a Gyöngyvirág óvoda lett, a harmadik pedig a Munkácsy Mihály Általános Iskola. Oklevélben, könyvjutalomban részesült a Váci Mihály Ipari Szakképző Iskola, a Fejér Megyei Szent György Kórház, a minden évben pályázó Szita Lajos és felesége, Kőházi Imre háziorvos, a Fáy lakótelep egyik társasháza, valamint a Széchenyi út 6-8. szám alatti társasház.

2009. december 18. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , , ,  · Kategória: Sajtó