A Gaja Környezetvédő Egyesület Könyvtárának Katalógusa

A Gaja Környezetvédő Egyesület évek óta fejleszti házi zöldkönyvtárát. A választékban megtalálható számos környezetvédelemhez kapcsolódó szakirodalom, illetve olyan praktikákat tartalmazó könyv, amivel zöldebbé tudják tenni otthonukat. A könyvtár az ügyfélfogadási idő alatt érhető el és a könyvek kölcsönzése regisztráció után ingyenes.

A Gaja Környezetvédő Egyesület Könyvtárának katalógusának megtekintése

2011. augusztus 11. · gaja · Nincs hozzászólás
Címke: , , , ,  · Kategória: Hírek, Oktatás, Zöld Könyvtár

Globalizáció

A Föld üvegház-hatását fokozzuk, ez éghajlat-változást okoz, aminek széles körű egészségügyi hatásai lesznek. A közvetlen hatások a hőmérséklet változáson, szélsőséges hőhullámokon és növekvő természeti katasztrófákon keresztül könnyebben megjósolhatók, mint a különböző közvetett és késleltetett hatások. Azonban, valószínű – és fontos megjegyezni, hogy ez kapcsolatban van az ökológiai szétszakadás és emberi egészség általános témájával. A rovarok által terjesztett fertőző betegségek elterjedési területeinek változásai, a mezőgazdasági termelékenység csökkenése és a tengerszint-emelkedés által okozott társadalmi törés és a hozzá kapcsolódó szerencsétlenségek mind jelentős egészségügyi gonddá válhatnak. A mezőgazdaságban, egyes területeken bekövetkező hanyatlás meg fogja gyorsítani az elszegényített falusi lakosság városokba áramlását.

2010. november 3. · gaja · Nincs hozzászólás
Címke:  · Kategória: Éghajlatváltozás