Teljes élet – nulla hulladék bemutató a Királyi Napokon Székesfehérváron.

2009. augusztus 15-én került megrendezésre a Gaja Egyesület szervezésében 10 és 18 óra között a Teljes élet – nulla hulladék projektnap. Ennek keretében a Hősök terén a Fekvő katona emlékműnél ismerhették meg a járókelők azokat a lehetőségeket, melyek segítségével elérhetik, hogy környezetük minél szebb és tisztább legyen.

A leggyakoribb kérdések a környezettudatos vásárlásra, komposztálásra, szelektív hulladékgyűjtésre irányultak. A kiállítás legfőbb szemléltetőeszköze a 10 lépéses hulladékcsökkentési program volt, mely bemutatása során az érdeklődők személyesen meggyőződhettek arról, hogy nem kell fejre állítaniuk mindennapi életüket, apró praktikákkal is sokat lehet tenni a keletkező hulladék mennyiségének csökkentéséért.

Lehetőség nyílt kérdőívek kitöltésére is a kiállítás megtekintése során. 49-en vállalkoztak erre. Legtöbben azt tűzték ki célul, hogy nem vásárolnak felesleges dolgokat, listát készítenek, és céltudatosan vásárolnak. A piacon történő árubeszerzés esetén pedig a friss, természetes áru és a kevés csomagolóanyag mellett szólt a legtöbb érv. Annak érdekében, hogy ne termelődjön annyi szemét, a már említett bevásárló listát és vászonszatyrot, valamint a szelektív hulladékgyűjtést jelölték meg. A hulladékcsökkentő lépésekhez a legnagyobb kedvet a javítás és az újra használat adta.

A kiállítás során lehetőség nyílt egyéb elemek megtekintésére is, mint például a gyermekek számára a bevásárlókocsi, mely arra motiválta őket, hogy minél környezettudatosabban vásároljanak. Szintén a legifjabb generáció figyelmét hívta fel a szelektív hulladékgyűjtésre irányuló hulladékok horgászata.

Bízzunk abban, hogy a gyerekeket és a lakosságot is minél nagyobb számban tudtuk elérni és így átadni számukra a rendezvény üzenetét, mely mindannyiunk érdeke.

2009. szeptember 3. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: ,  · Kategória: Hírek