Mobilitási Hét 2009 – I.

Tucatnyi kerékpárt ajánlott fel a város részére a Gaja Környezetvédő Egyesület az Alcoa Alapítvány támogatásával.

A Gaja Környezetvédő Egyesület 2009. szeptember 16-án az Európai Mobilitási Hét megnyitóját a Bregyó közi sportcentrumban tartotta. Az idei év jelmonda: Éghajlatváltozás kihívásai – városi klíma.

58 diák, 12 pedagógus és két önkormányzati képviselő fogadta el meghívásunkat.
Köszöntőjében Dr. Banizs Károly Székesfehérvár zöldterületeinek védelméről, a város fejlődésének problémáiról szólt.

Beliczay Erzsébet, a Levegő Munkacsoport munkatársa előadásban szemléletes példákkal mutatta be, milyen nagy minden ember egyéni felelőssége a Föld megmaradásában. Ahogy a lavinát egyetlen icipici hópehely indítja pusztító útjára, úgy adódnak össze az egyes fogyasztók által okozott környezetterhelések.

Nagy Zsolt, a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának vezetője bemutatta az elkészült városi kerékpárutakat, melyeket már használhatnak a diákok.

Ezután került sor a meglepetésre: Varga Gábor, a Gaja Egyesület elnöke az egyesület nevében egy tucat kerékpárt ajánlott fel a város részére. Megvásárlásukat az ALCOA Alapítványon nyert támogatás tette lehetővé.

Varga Gábor elmondta, hogy az ajándékot jelképesen az élhető város kialakítása felé tett első lépésnek szánja az egyesület. Reményeik szerint a társadalmi felelősségvállalás jegyében további felajánlások érkeznek, hogy megalapozhassunk egy olyan közlekedési kultúrát, mely sokunk álma. Bozai István, a Városgondnokság vezetője vette át a kerékpárokat. A Bregyó szabadidős centrumban kerülnek elhelyezésre és lehet majd kölcsönözni őket.

Gárdonyi László, a Gaja Egyesület munkatársa Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának ajándékozott egy kerékpárt azzal a kéréssel, hogy a hivatal dolgozói gépjárműveik helyett ezt használják belvárosi ügyintézésre. Radics József képviselő vette át a város nevében a biciklit. Megköszönve az egyesület illetve az Alcoa Alapítvány támogatását, arra kérte a jelenlévő diákokat, hogy a gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan jelmondat szerint közlekedjenek, takarékoskodjanak az energiával, éljenek a környezettudatosság jegyében.

2009. szeptember 26. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , ,  · Kategória: Hírek