Majk, Natura Fesztivál a Magyar Faluért

Ez a nap a természet és az egészség jegyében telt a majki Kamalduli Remeteségben. A Vértes erdeinek ölelésében, tavak szomszédságában, az ősi szakrális erők találkozási pontján fekvő régi barokk szerzetes telepen felvonult és bemutatót tartott számos természetgyógyász, gyógynövénytermesztő, feldolgozó. Vásáron árulták termékeiket alternatív gyógyászok, biotermesztők, ásványárusok, kézművesek.  Este hét órától a kolostor refektóriumában Jeszenszky István gyógyító varázshangok koncertje volt.

A  Gaja Környezetvédő Egyesület  ingyenes vízvizsgálatot tartott, ásott és fúrt kutak, kerti medencék, akváriumok vízének, klór, foszfát, ammónium, nitrit, nitrát, vezetőképesség, pH vizsgálatát végezte a rendezvény ideje alatt, valamint ökológiai lábnyomszámítást végzett.

…az idő folyamatosan beleszólt a nagyszerűnek ígérkező esemény végrehajtásába. Miután szakadatlanul esett az eső, és sokszor viharos erővel tombolt a szél, a szervezőség betelepítette a résztvevőket a legnagyobb helyiségbe, amely kisugárzásával komoly hatást gyakorolt az itt megforduló emberekre.

A rossz idő ellenére többen felkeresték a Gaja Egyesület standját is, és az ásott és fúrt kutak vízminőségének ellenőrzése mellett sikere volt az ökológiai lábnyom számításának is.

A saját programok mellett, különlegességnek számított bepillantást nyerni egy szakrális teaszertartásba, valamint tanulságos előadást hallgathattunk a mákolaj jótékony hatásairól.

2010. november 3. · gaja · Nincs hozzászólás
Címke:  · Kategória: Hírek