Ma van a Környezetvédelmi világnap

Stockholmban 1972-ben június 5-én tartották az első „Ember és bioszféra” címet viselő ENSZ környezetvédelmi világkonferenciát. A konferencia ezt a napot határozatában nemzetközi környezetvédelmi világnappá nyilvánította.

A Környezetvédelmi világnap célja:

  • energiatakarékosság, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználása
  • a megújuló természeti források hasznosítása
  • a szemét- és hulladékképződés csökkentése
  • a környezetszennyezés megelőzése.

Gondolatok e jeles nap alkalmából:

Ne légy a reklámok áldozata! Részesítsd előnyben a hazai termékeket, a környező területekről származó élelmiszereket. Ezáltal kevesebb szállításra lesz szükség, ami által növelni tudod a gazdasági jólétet.

Azonosulj a természettel! Keress olyan tevékenységeket és szakíts is rá időt, amellyel megteremtheted belső harmóniádat, hogy önmagaddal és társaiddal is békében élhess! Élj rendszeres napi, heti és évszakos életritmus szerint, így kevésbé ragad magával a mindennapok rohanása.

Válaszd a visszaváltható, hosszú élettartamú termékeket! Törekedj a fenntartható életmód megvalósítására, válaszd a visszaválthatót, ne vásárolj fölöslegesen csomagolóanyagot, eldobható termékeket. Így a piacot is kedvezően befolyásolhatod.

Az élet alapja a víz! Takarékoskodjunk vele! Szereld föl háztartásodat víztakarékos berendezésekkel, javíttasd meg a csöpögő csapokat, zuhanyozz fürdés helyett, szereld át WC-tartályodat, hogy víztakarékos legyen.

Tedd kellemessé a mesterséges környezetet, amely körülvesz!
Épített környezetünk összképe, minősége észrevétlenül formálja egyéniségünket, hangulatunkat, sőt egészségünket is. Gondoskodj róla, hogy az emberalkotta környezeted is egyensúlyt, békét sugározzon, esztétikus legyen.

Ép testben ép lélek. Gondoskodj magad és családtagjaid egészséges táplálkozásáról, testmozgásáról, nyugodt pihenéséről. Oldd a feszültséget, és segíts társaidnak, hogy minél kevesebb stressz érje őket.

2013. június 5. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek