Energiatakarékos háztartások 2014-15.

Információk

Az Alcoa Alapítványnak köszönhetően az Egyesületnek lehetősége nyílik , hogy Székesfehérváron, és közeli vonzáskörzetében 30 háztartás (100 természetes személy) 20 családi ház és 10 panellakás energiahatékonysági szemléletváltozásában segítsen elméleti oktatás és energiatakarékos eszközök biztosításával. A pályázat keretében az elméleti oktatáson túl kiosztásra kerülnek többek között energiatakarékos kompakt fénycsövek, billenőkapcsolós hosszabbítók, fogyasztásmérők, komposztkeretek, ökotisztítószerek, víztakarékossági eszközök (perlátor, csappöcök), lehetőség nyílik fa nyílászárók szigetelésére, hőkamerás felvétel készítésére, s néhány kerékpár is kölcsönözhetővé válik azok számára, akik a gépjárműhasználat helyett ezt az alternatívát részesítenék előnyben.

Cél

A pályázat célja 10%-os fogyasztáscsökkenés kimutatása a résztvevő háztartásokban, mely az elfogyasztott energia, energiahordozók és vízmennyiségi adatok segítségével kerül bizonyításra. (Ennek fényében a megelőző év összfogyasztására, s a havonkénti energia-, eneriahordozó- és vízfogyasztási adatokra, valamint a gépjármű és kerékpár által megtett km adatokra lesz szükség – kerékpár esetén becsült adat elegendő.)

Napirend

A pályázat időtartama 1 év, mely 2014. november elejétől 2015. október végéig tart. Jelentkezni, további információkat kérni az Egyesület e-mail címén keresztül lehet (gaja@t-online.hu). A jelentkezés során kérjük megírni a

  1. kapcsolattartó nevét
  2. elérhetőségét (lehetőleg e-mail)
  3. az egy háztartásban tartózkodók számát és
  4. a háztartás eszközigényeit

A jelentkezések összesítése és az igényfelmérések 2014 november első heteiben véglegesülnek. Ezt követi az eszközök elosztása, kiosztása, valamint az oktatás, majd a résztvevő háztartások részéről a havi adatszolgáltatás, az Egyesület részéről pedig az esetleges segítségnyújtás és további oktatások.

Eredmények

A pályázat sikerességét, az elért csökkenést döntően a tudatos gondolkodásban történt változás fogja eredményezni, melyhez segítséget nyújtanak a kiosztásra kerülő eszközök.

2014. október 29. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Hírek