Mobilitási Hét 2012. szeptember 17-21.

Az idei év központi jelmondata: „Mozdulj a jó irányba!”

2012. szeptember 17-én 13:30-kor konferenciát tart a Gaja Környezetvédő Egyesület a Hiemer- házban, általános-, és középiskolások számára, mellyel megnyitják a városi önkormányzattal együtt a 11. Európai Mobilitási Hetet. Előadók: Nagy Zsolt, a Székesfehérvár Önkormányzata Közlekedési és Kommunális Iroda vezetője és Májer László, rendőr százados.

Ezen kívül az Egyesület koordinálásával, a Székesfehérvári Természetbarát Szövetség szervezésében megrendezésre kerül a „Zöld Fehérvár” programsorozat is, melynek keretében lehetőség van Székesfehérvár kiemelt természeti területeinek látogatására. A kijelölt helyek: Sóstói Tanösvény, Aszalvölgyi- árok, Palotavárosi tavak, Rácbánya. A program célja, hogy az iskolás gyermekek felfedezzék a székesfehérvári zöld területeket.

Ismét megrendezésre kerül a városismereti séta, melyet a Fejér Megyei Honismereti Egyesület immár hagyományosan, – csatlakozva a Mobilitási hét programjaihoz – hirdet meg Székesfehérvár belvárosában, az Egyesület segítségével. Ennek célja, hogy az általános és középiskolás diákok ismerjék meg épített környezetünk értékeit, szépségeit, séta keretében keressék fel a belváros néhány nevezetességét.

A Gaja Környezetvédő Egyesület felhívására több iskola szervez tematikus napot, melyek a diákok, szülők és a lakókörnyezet minél szélesebb körét elérik. A résztvevők a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által biztosított ajándékokban részesülnek.

21-én, pénteken reggel 7:00-9:00 óra között (Palotai úti kerékpárúton a Piac térnél, Országalmánál, Rákóczi út, Várkörút sarkán az Alba Regia Centrum előtt) a Critical Mass önkénteseivel, szerény reggelivel jutalmazzuk a kerékpárral közlekedő, gyerekeket, és felnőtteket.

Délután 16:30-ra várjuk a bicikliseket a Halesz – parkba, ahonnan 17:00 órakor indul a fehérvári Critical Mass, a Mobilitási hét záró eseménye.

2012. szeptember 13. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Program archívum