7nap: Kerékpártároló a Munkácsyban

Megjelenés dátuma: 2008. június 14.
Szerző: V. L.

A diákok már birtokba vehették az új tárolót

A Gaja Környezetvédő Egyesület az Alcoa Alapítványtól nyert pályázati támogatást kerékpártárolók létesítésére. Az egyesület fontosnak tartja a diákok biztonságos városi kerékpározását, így Székesfehérvár oktatási intézményei számára hirdetett felhívást, melyen a Munkácsy Mihály Általános Iskola szerepelt eredményesen. A 120 ezer forint értékű tárolót csütörtökön adták át a diákoknak.

A városi kerékpározás népszerűsítését, és a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozta az a nagy tömegeket mozgató bringás akció, melyet a Föld Napja alkalmából szerveztek meg Critical Mass néven, Székesfehérváron.

A Gaja Környezetvédő Egyesület felhívással fordult a város oktatási intézményeihez., s az, az iskola, amelyik a legtöbb gyermeket tudta megszólítani, és a legnagyobb számban képviseltette magát a rendezvényen támogatást kapott, egy 120 ezer forint értékű biciklitároló létesítéséhez – tájékoztatta lapunkat Gárdonyi László, a civil szervezet képviseletében.

A bringás akción a Munkácsy Mihály Általános Iskola diákjai közül 107-en pattantak nyeregbe, megszerezve ezzel az első helyet az iskolák között. Így a kerékpártároló ebben az intézményben került kialakításra.

A Munkácsyban egyébként a hétköznapok során is nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmód, valamint a rendszeres testmozgás népszerűsítésére. 2002 óta a vizuális nevelés mellett kiemelt figyelmet szentelnek ennek a területnek, emellett több mint 10 esztendeje egy nagyon sikeres szakkör is működik az iskolában, ahol a gyerekek a biztonságos közlekedés alapjait sajátíthatják el. Az Alcoa Alapítvány támogatásából még egy tároló létesítésére van lehetőség.

2008. június 14. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , ,  · Kategória: Sajtó