FMH: Ismét ingyen vitték a számítógépeket

Megjelenés dátuma: 2008. 09. 22.
Szerző: (kn)

Elektronikai hulladékgyűjtést szerveztek. Tavasszal már volt hasonló, de igény van rá, ezért az önkormányzat, a zöldek és a Depónia ismét megszervezte.

Ingyen lehetett számítógépet vinni – a szombaton a Skála parkolójába kihelyezett elektronikai hulladékgyűjtőbe, ahová leselejtezni való számítógépét, elromlott híradástechnikai, kiszuperált háztartási eszközeit (de festékpatronokat például nem) helyezhette el a lakosság. Az akciót a tavaszihoz hasonló feltételekkel hirdette meg az önkormányzat. a Gaja Környezetvédő Egyesület és az elszállításról gondoskodó Depónia Kft.: csak az egyéni, lakossági igényeket szerették volna ezen a módon kielégíteni, sok háztartásban ugyanis máshogy nem tudják megoldani a problémát. Az egy helyről nagyobb mennyiségű ilyen hulladékot leadó vállalkozók viszont nem élhettek a lehelőséggel.
(Az akció kezdeményezői egyben úgy is gondolkodtak, ezek az amúgy a környezetet szennyező holmik ne váljanak árokszélek, elhagyatott kiserdők szégyenévé.)
A kezdeményezésről tartott sajtótájékoztatón a szervezők úgy kalkuláltak, az áprilisihoz hasonló mennyiségben adja majd le a lakosság megunt elektronikai eszközeit, s jól számoltak: mintegy ötven köbméternyi hulladékot adtak le az arra járók szombat délelőtt. A e-szemét a megfelelő ártalmatlanítóba, illetve lerakóba kerül.

2008. szeptember 22. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , ,  · Kategória: Sajtó