Hajléktalanok takarították az erdőt

Székesfehérvár – Két nap alatt összesen 15 köbméter illegális hulladékot szedtek össze a Bregyó és a Gánts Pál utca mögötti erdős részekről az ott sátrakban élő hajléktalanok. – Igaz, ami igaz, ez bizony a saját szemetünk is – vallja be Sági Sándor, aki barátjával, Szabó Istvánnal már a sokadik kört talicskázza ki a palotavárosi csalitosból a Depónia Kft. biztosította konténerbe. A két hajléktalan férfi ötödmagával él egy sátorban az erdős részen, de több sátor is van itt, összesen úgy húsz lakóval. A lakótelepi részen élők konténereit használták egy ideig, de ez tarthatatlan állapot volt, a szemét meg csak gyűlt az erdőben. Ezért a Gaja Környezetvédő Egyesület Tájsebészet akciójában – az Alcoa támogatásával, amiből konzerveket vesznek ellenszolgáltatásul -, s Kríziskezelő Központ koordinálásával az elmúlt két napban dolgoztak a hajléktalanok. Faits Bettina utcai szociális munkás harmadik éve vezeti az alkalmi brigádokat.
– Kicsit csapatépítés jellegű is a munka, s ez a legsikeresebb év, amikor a legtöbb embert tudtunk bevonni. Lelkesen dolgoztak, összefogtak.
A Gaja  2010-es Tájsebészeti akciójára egyébként november 30-ig jelentkezhetnek baráti körök, társadalmi szervezetek és iskolai öntevékeny csoportok, akik felszámolnának illegális lerakókat.

2010. november 19. · gaja · Nincs hozzászólás
Kategória: Sajtó