FMH: Négy kerékről kettőre

Megjelenés dátuma: 2009. 09. 16.
Szerző: kn

Az idén több emberre, több napig terjesztik ki az akciót a Mobilitás hét szervezői. Természetesen lesz kerékpáros felvonulás is, és nyerhetünk drótszamarakat.

Mint Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, aklímaváltozás ellen szóló sorozat a Gaja Környezetvédő Egyesület 09. 16-án 14 órakor kezdődő, Bregyó közbeli rendezvényével indul, itt előadásokat tartanak klímavédelemről, illetve a rendezvényekről.

Mint azt Varga Gábor elnök a tájékoztatón elmondta, támogatóik adományait felhasználva 12 darab felszerelt kerékpárt bocsátanak a város rendelkezésére, hogy – várhatóan egy hónap múlva – megvalósulhasson a régóta hiányt jelentő kerékpáros kölcsönző.

Az idei Critical Mass kerékpáros felvonulás szeptember 22-én, az autómentes napon lesz. a hagyományos. Halesz parkból induló menet átvonul a város főbb útjain. De már reggeltől közös bringás reggelizéssel, majd napközben a Rákóczi úton fél pályán színes programokkal. A kicsiknek koncertet ad az Alma zenekar (22-én 12.30-kor), lesz triálos bemutató is. A MÁV Zrt. és az Alba Volán ingyenes kerékpárszállítással illetve utazással támogatja az akciót.

A város honlapján már kitölthető a kérdőív, melyben a lakosság közlekedésjobbító javaslatairól érdeklődnek. A szülők és pedagógusok között pedig, akik szeptember 16.-22. között a sóstói tanösvényre kerékpáros gyerekcsoportot visznek, értékes kerékpárt sorsolnak ki. (A versenyhe szállóknak fotóval kell dokumentálniuk a túrát.)

A Szokásaid változzanak. ne az éghajlat! Ezzel a címmel írt ki rajzpályázatot három minisztérium, melynek fődíját fehérvári diák, a telekis Bogáthv Edina nyerte el.

2009. szeptember 16. · komi · Nincs hozzászólás
Címke: , ,  · Kategória: Sajtó